donderdag 25 augustus 2011

- Terwijl de inhoud van verreweg de meeste berichten niet prettig is, om het eens voorzichtig te formuleren, noteren de meeste koersen op de bekende Europese aandelenmarkten wat hoger. U kent de reden: alles en iedereen gaat er vanuit dat Fed-voorzitter Bernanke morgenmiddag duidelijk gaat maken hoe de Federal Reserve de wereldeconomie in ieder geval een forse duw in de goede richting gaat geven. U weet ondertussen ook wel wat wij bij AFS daarvan vinden.

- Gisteren in de VS bij wijze van uitzondering weer eens een meevallertje. De cijfers over de 'durable orders' in de industrie zagen er aardig uit. Daar stond tegenover dat het nieuws over de prijsontwikkeling op de huizenmarkt ouderwets slecht was. Wat denkt u dat belangrijker is: een plusje uit een beperkt deel van de economie of een minnetje wat een groot deel van de economie betreft? Of wat denkt u van het volgende weetje? In de VS heeft meer dan 60% van de bevolking geen $ 1.000 beschikbaar om een plotseling tegenvallertje op te kunnen vangen.

- Opmerkelijk is overigens wel dat het nieuws over de industrie in de eurozone een stuk minder is. Daar staan gewoon kleine minnetjes bij de ontwikkeling van de orders.

- In Nederland is eindelijk iemand opgestaan die zich sterk wil maken voor meer/betere Europese samenwerking. Een heel ander, en welkom geluid, dan het hard om zich heen grijpende extreme provincialisme van de gemiddelde Nederlandse gezagsdrager. Het gaat dan om voormalig premier Kok die in een interview duidelijk maakt dat Nederland geen eiland in een grote oceaan is, maar onderdeel van een groter geheel.

- Het blijft natuurlijk allemaal diep triest als gekeken wordt hoe er door alle verantwoordelijke autoriteiten wordt omgegaan met de ontstane en groter wordende problemen. Al meer dan drie jaar is men bezig om op alle mogelijke manieren het tij te keren. En wat zijn de resultaten? Meer wantrouwen, meer problemen, meer schulden, meer ellende en ga zo maar door. Het is nog erger, want er is echt nog steeds geen enkel zicht op welke verbetering waar dan ook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten