dinsdag 30 augustus 2011

- Er gebeurt vanmorgen weinig bijzonders op de bekende Europese aandelenmarkten. Nieuws is er meer dan voldoende en de inhoud ervan kristalhelder, maar handelaren/beleggers zijn weer helemaal in staat dat volledig te negeren. Meer plusjes dan minnetjes zijn het resultaat, met omzetten die overigens weinig bijzonder zijn.

- Terug naar die berichten. Wat dacht u van het nieuws dat er in Duitsland politieke onzekerheid is ontstaan over de Duitse bijdrage aan het Europese steunfonds. Dit soort berichten belooft natuurlijk niets goeds. Waar het om gaat is dat in de Duitse politiek meer en meer getwijfeld wordt aan alles wat met de eurozone te maken heeft.

- Een ander bericht betreft de accountants die blijkbaar weer aan het werk zijn gegaan. U weet dat de accounting-voorschriften met betrekking tot de banken een paar jaar geleden zijn opgeschort, maar nu laten de accountants weten dat een aantal Franse banken toch iets te creatief met wat Griekse verplichtingen zijn omgegaan. Hopelijk blijft het bij deze oprisping, want als er voor de verandering nu wel goed naar de financiƫle posities van de banken gekeken gaat worden, gaat de nervositeit niet toenemen, maar exploderen.

- Dan zijn er de laatste groeiverwachtingen wat betreft allerlei landen van het IMF. Rode draad: alles wordt naar beneden bijgesteld en de cijfers voor 2012 zijn lager dan die voor 2011. Niet echt een herstelverhaal, En we weten allemaal dat het IMF de zaken altijd en overal zo positief mogelijk probeert voor te stellen.

- Tenslotte waren er cijfers uit de VS. Sommige ervan vielen wat mee, maar dat is wel slecht nieuws voor de roze brillen. Slecht nieuws????????? Ja, want als er wat betere cijfers uit de VS komen, dan wordt het voor Ben B. over een paar weken een stuk moeilijker om een volgend reddingsplan voor de economie te rechtvaardigen. En aangezien alle roze brillen zichzelf ervan overtuigd hebben dat het zonder plannen van Ben B. niet kan lukken en daar al zwaar op ingezet hebben, kunnen kleine meevallertjes gemist worden als kiespijn.

1 opmerking:

  1. wat vind je van dit nieuws?

    http://www.nu.nl/economie/2602281/europa-ontsnapt-dubbele-dip.html

    BeantwoordenVerwijderen