dinsdag 2 augustus 2011

- Het begint erop te lijken dat handelaren/beleggers uiteindelijk toch iets meer oog gaan krijgen voor de ontstane financieel-economische realiteit dan voor het door de media opgepompte smaakje van de dag/week. Veel wat lagere koersen dus, met omzetten die weinig voorstellen.

- Nog één dag en dan zijn we helemaal af van dat volkomen zinloze geneuzel over dat schuldenplafond. Goed nieuws. Nog beter nieuws is als er nagedacht gaat worden over de gevolgen die dat geneuzel wel heeft gekregen voor het vertrouwen van het grote publiek in het probleem-oplossende vermogen van de verantwoordelijke autoriteiten. En wat daar dan wel de gevolgen van gaan zijn. Ons idee? Binnen een paar maanden krimp in de Amerikaanse economie.

- Is dat nou een gedurfde uitspraak? Nee natuurlijk. Kijk alleen maar even naar de laatste groeicijfers van die economie, tel daar het woord bezuinigen bij op en bedenk wat het bovengenoemde ontbreken van vertrouwen in een goede afloop van de ontstane problemen gaat betekenen voor de bestedingen van het grote publiek. Het is echt geen toevallige samenloop van omstandigheden dat die cijfers van de inkoopmanagers uit de Amerikaanse industrie gisteren zo slecht waren.

- En als u denkt dat wij misschien wel te somber zijn, sta dan even stil bij de mogelijke invloed op de stemming bij het publiek van berichten over grote zeer winstgevende bedrijven die duizenden arbeidsplaatsen willen schrappen. Bezuinigen als er problemen zijn is toch iets anders dan bezuinigen om nog meer winst te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten