woensdag 24 augustus 2011

- Er is in de ogen van de beleggers weer een heel goede reden om echt geen enkele aandacht meer te besteden aan de inhoud van de berichten die bekend worden gemaakt. En die reden is samen te vatten in 7 letters: Ben B. te W. Aanstaande vrijdag gaat Fed-voorzitter Ben Bernanke uitleggen hoe de Federal Reserve er voor gaat zorgen dat het binnenkort allemaal veel beter gaat. Dat zijn handelaren en beleggers zich tenminste zelf aan het wijsmaken.

- Het is echt tamelijk onvoorstelbaar dat dit gebeurt, want wat is er de afgelopen jaren al niet gebeurd om te proberen het tij te keren en wat zijn daarvan de resultaten geweest? En dan toch blijven geloven dat het deze keer wel gaat lukken. Hoeveel werkende hersencellen heb je dan?

- Voor de mensen die wel op de inhoud van de berichten letten, wordt de wereld per dag simpeler. Als het aantal tegenvallers alleen maar hard toeneemt en het aantal meevallers alleen maar nog harder afneemt, dan hoef je voor het voorspellen van de nabije toekomst niet meer gestudeerd te hebben. En die ontwikkelingen in de aantallen tegen- en meevallers spelen in ongeveer alle landen in de wereld. Wat denkt u, kan het dan met de financiƫle markten goed blijven gaan?

- Gelukkig kunnen we er op rekenen dat de verantwoordelijke autoriteiten hun best blijven doen om alle problemen nog wat groter te maken. Niet leren van eerder gemaakte fouten is in die wereld motto 1) en motto 2) is dat als een maatregel een paar keer totaal niet gewerkt heeft, dat het na nog een paar keer proberen vast wel gaat lukken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten