vrijdag 26 augustus 2011

- Op de bekende Europese aandelenbeurzen heerst een tamelijk afwachtende stemming. Omzetten en koersbewegingen stellen weinig voor. Meer minnetjes dan plusjes, maar daar is alles mee gezegd, U weet ondertussen wel waarom dit zo is: Ben B. te W.

- Behalve de bovenstaande omvangrijke oefening in zelfmisleiding, kan er ook gekeken worden naar wat er gebeurt en nagedacht worden over wat dat kan betekenen. Zoals vanmorgen het nieuws dat de Japanse bevolking binnen afzienbare tijd de 6e premier binnen 5 jaar mag gaan begroeten. U weet dat het sinds 1989 financieel economisch niet zo lekker meer gaat in Japan en daar kwam een paar maanden geleden nog die tamelijk verwoestende tsunami overheen. En dan dit soort leiderschap. Is er nog één iemand ergens in de wereld te vinden die niet begrijpt waarom het Japanse publiek en de Japanse bedrijven steeds minder vertrouwen in de toekomst krijgen en daar naar handelen?

- Maar gaat het in de VS en de eurozone nou zo veel beter/anders. De details zijn in alle landen ongetwijfeld verschillend, maar het grote beeld niet. Hoe meer consumenten/bedrijven het vertrouwen verliezen, hoe groter de financieel-economische problemen gaan worden. En als de verantwoordelijke autoriteiten op de eerder ingeslagen wegen blijven doormodderen, is het echt niet zo gewaagd om een scherpe toename van alle problemen te voorspellen. Misschien dat de hotemetoten, koersenkijkertjes en brillenmannetjes nog euforisch worden als Ben B. straks een volgend zinloos plan presenteert, die andere 99,999999% van de samenleving gaat daar niet meer intrappen en via de opgetelde bestedingen en investeringen nog duidelijker maken wat ze van dergelijke plannen vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten