woensdag 3 augustus 2011

- Het is een sombere ochtend op de bekende Europese aandelenmarkten. Erg veel minnetjes met omzetten die wat hoger worden. Handelaren/beleggers lijken meer oog te krijgen voor de economische realiteiten op veel plaatsen in de wereld.

- Gistermiddag werden er in de VS een aantal cijfers gepubliceerd die nogmaals bevestigden dat grote aantallen Amerikaanse consumenten het moeilijk hebben. Uit die cijfers kan echt maar één conclusie getrokken worden: de groei daar gaat verder omlaag. Voor de toekomstige resultaten van het genoteerde bedrijfsleven is dat geen plus, om het eens voorzichtig te formuleren.

- In de eurozone gaat het opgeteld niet beter. De cijfertjes op allerlei plaatsen vallen vaak tegen en, nog belangrijker, de verantwoordelijke autoriteiten blijven de ontstane situaties vaak ontkennen. Kijken we bijvoorbeeld naar Spanje dan zien we o.a. megaproblemen op de huizenmarkten, megaproblemen met betrekking tot de jeugdwerkloosheid en megaproblemen in allerlei provincies. En wat blijven de Spaanse bazen volhouden? We zijn goed bezig en binnenkort gaat het beter. Hoe ongeloofwaardig kun je zijn? En dan ook nog verbaasd zijn dat handelaren/beleggers het vertrouwen in Spanje aan het verliezen zijn.

- De volgende aflevering in het feuilleton dat eurocrisis heet, gaat heel binnenkort gepubliceerd worden. Het trieste is dat het optreden van de verantwoordelijke autoriteiten de problemen alleen maar groter maakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten