woensdag 30 maart 2011

-Opnieuw een dag zonder extreem slecht nieuws. En u weet ondertussen wat dat in de ogen van handelaren/beleggers is gaan betekenen: dus gaat het overal allemaal lekker en kunnen we blijven kopen. Veel plusjes, met omzetten die niet bijzonder zijn.

-De berichten die bekend zijn geworden zijn dan weliswaar niet extreem slecht, ze zijn wel allemaal behoorlijk slecht. Gisteren was er bijvoorbeeld nieuws over de Amerikaanse huizenmarkt wat niets goeds beloofde en cijfers over het consumentenvertrouwen waar maar één ding uit bleek: de consumenten vertrouwen het niet meer.

-In Europa was het beeld niet anders. Geen extreem slechte berichten, maar wel behoorlijk slechte. Neerwaartse bijstellingen van de kredietwaardigheid van Zuid-Europese landen, economische krimp in het VK, Spaanse banken die weer meer staatssteun nodig hebben en berichten van de Ierse banken waarvan makkelijk gedacht kan worden dat er een nul teveel in de genoemde steunbedragen getypt staat.

-Dit weekend weer een G-20 bijeenkomst. Zonde van de verkwiste kerosine, zonde van de tijd en zonde van het papier dat gebruikt gaat worden. Er is op dit moment nergens een acute crisis, tel daar de bestaande belangentegenstellingen tussen de grote landen bij op en er gaat simpelweg onvoldoende bereidheid zijn om ook maar ergens een compromis over te sluiten.

1 opmerking:

  1. Jammer dat mensen als jij een roepende in de woestijn zijn. Ga zo door, Kees.

    BeantwoordenVerwijderen