vrijdag 25 maart 2011

Beurscommentaar Kees de Kort

25 maart 2011

-Berichten zijn er ook vanmorgen meer dan voldoende en ze zijn bijna allemaal niet prettig, maar erger is het niet. Wat betreft handelaren/beleggers is er dus geen enkele reden om zich zorgen te maken. Veel wat hogere koersen met beperkte omzetten zijn het resultaat, net als wat verder oplopende indices.

-Of het nu gaat over de VS of over de eurozone, het regent minnetjes en tegenvallertjes terwijl plusjes erg schaars blijven. In de eurozone gaat het bijvoorbeeld over de problemen in Portugal, over de neerwaartse bijstelling van de kredietwaardigheid in Spanje, over bezuinigingen in het VK, over meningsverschillen met betrekking tot het EFSF en over de economische krimp in Ierland. In de VS staat het consumentenvertrouwen sterk onder druk en gaat het een stuk minder goed met de 'durable orders'. Allemaal niets dramatisch, maar op geen enkele manier een voorbode/bevestiging van welk herstel dan ook.

-In het kader van de goedkope PR het verhaal dat Ben B. te W. meer persconferenties wil geven. Misschien kan dezelfde Ben B. eens wat eerder informatie geven over welke instelling onder welke voorwaarden welke hoeveelheden staatssteun heeft gekregen. Er moest een uitspraak van de Amerikaanse Supreme Court aan te pas komen om de Fed tot meer openheid te dwingen. Openheid waar al sinds de herfst van 2008 om gevraagd was overigens.

-Belangrijker voor de koersenkijkertjes onder ons is dat het eerste kwartaal van dit jaar al bijna voorbij is. Dat betekent in bedrijvenland dat de periode van de waarschuwingen en de resultaten er aan komt. Let op het woord 'margedruk'. Wij denken dat nogal wat bedrijven het de komende weken daarover gaan hebben. Wel hogere kosten, geen hogere prijzen. Ook hier waarschijnlijk maar weinig echte whoppers, maar wel de start van een vervelende beweging.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten