dinsdag 15 maart 2011

-Het begint te kraken op de bekende Europese aandelenmarkten. Bij echt hoge omzetten bijna alleen maar lagere noteringen en in veel gevallen behoorlijk lagere noteringen. U kent de reden: de dramatische ontwikkelingen in Japan. Ander nieuws is er wel, maar wordt volledig genegeerd. Het is Japan, meer Japan en nog meer Japan.

-Ook op de obligatiemarkten is de nervositeit in een strak tempo aan het toenemen. En dus wordt er grootschalig staatsleningen gekocht en daalt de rente.

-Er is op de financiële markten, behalve die in Japan, nog geen sprake van echte paniek, maar veel scheelt het niet meer. Er is de afgelopen tijd simpelweg zoveel slecht nieuws bekend geworden (Midden-Oosten, schuldencrisis, begrotingstekorten, herfinanciering banken etc. etc.) dat het steeds moeilijker wordt om een en ander te blijven negeren.

-Tegen de tijd dat handelaren/beleggers bereid blijken de ontstane realiteit onder ogen te zien, gaat het risicobesef scherp toenemen en kunnen er nog rare dingen gebeuren op de financiële markten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten