maandag 21 maart 2011

-Op de bekende Europese aandelenmarkten zit de stemming er vanmorgen lekker in. Bijna alleen maar hogere noteringen met omzetten die overigens niet bijzonder zijn. Bij wijze van uitzondering is de inhoud van veel berichten deze morgen redelijk positief.

-Zo lijkt het er in de laatste berichten uit Japan op dat problemen in de verschillende kerncentrales minder groot aan het worden zijn en was er bovendien het nieuws over een zeer grote overname in de Amerikaanse telecomsector. Daar wil AT&T voor een bedrag van $ 39 mrd de Amerikaanse dochter van Deutsche Telekom (T-Mobile) overnemen. Voor alle duidelijkheid: die overname is op geen enkele manier een indicatie dat het met de economie beter gaat. Deutsche Telekom gooit om meerdere reden de handdoek in de ring en AT&T probeert daarvan te profiteren, al moeten de mededingingsautoriteiten zich er ook nog over uitspreken.

-In de tussentijd is er natuurlijk geen enkel van de grote onderliggende problemen die in de wereldeconomie zijn ontstaan, ook maar marginaal dichter bij een oplossing gekomen. Denk aan de ontwikkelingen in het Midden-Oosten, denk aan de Europese schuldencrisis, denk aan de begrotingstekorten en schuldenbergen en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

-In o.a. Nederland en het VK wordt keer op keer bewezen dat de financiƫle mannetjes de afgelopen drie jaar helemaal niets geleerd hebben. De ING-bonus-discussie in combinatie met de ING-pensioenvoorstellen is daar een goed voorbeeld van, net zoals de 'dreigementen' van Engelse banken dat ze uit Londen gaan vertrekken als een aantal voorgestelde maatregelen worden doorgevoerd. Nu maar eens kijken in hoeverre de verantwoordelijke autoriteiten zich voor de zoveelste keer laten gijzelen door die mannetjes.

1 opmerking:

  1. Hoi Kees,
    Waar ik nu eens benieuwd naar ben: wat heeft de staat de afgelopen 10, 20 of 30 jaar per saldo verdiend aan de bank-verzekeraars. Dus vennootschapsbelastingen, inkomstenbelastingen, etc.?

    En nog een vraag: hoe kan het toch dat hier in NL de huizenprijzen nog niet echt willen dalen. Staan we aan de vooravond, hoe onhoudbaar schat jij de situatie in? Afgelopen dagen weer erg veel slecht nieuws voor de huizenmarkt. Hoe anders dan Engeland zijn wij?

    BeantwoordenVerwijderen