dinsdag 8 maart 2011

-Op de bekende Europese aandelenmarkten gebeurt vanmorgen niet zo veel. De omzetten zijn wel wat hoger dan de afgelopen dagen om deze tijd, maar opvallende koersbewegingen zijn schaars. Er staan iets meer minnetjes dan plusjes waardoor de indices wat onder de slotstanden van gisteren noteren.

-Gisteren werd in de VS het bedrag van het voorlopige begrotingstekort over de maand februari bekendgemaakt. Het gaat dan om een bedrag van meer dan $ 220 mrd !!!!!. In een maand !!!!!!!. Nog maar een paar jaar geleden, in 2006 en 2007, was dat het tekort over een heel jaar. Erger is dat het grootste gedeelte van dat bedrag ook nog gefinancierd gaat worden door de Federal Reserve. En nog erger is dat het Amerikaanse parlement niet verder komt dan discussies over bezuinigingen van maximaal $ 60 mrd over een heel jaar. Het is allemaal zeldzaam onverantwoordelijk gedrag van verantwoordelijke autoriteiten.

-En veel beleggers durven nog steeds vol te houden dat het met de economie van de VS de goede kant op gaat. Ongelofelijk.

-In euroland hebben we onze eigen gektes. Met name de opstelling van de verantwoordelijke autoriteiten ten aanzien van de schulden van verschillende landen wordt per dag lachwekkender. U kent het verhaal. Het woord herstructureren is volkomen taboe. Liever hele bevolkingen willens en wetens verarmen dan dat. Het gaat maar om een ding: het tegen werkelijk iedere prijs voorkomen dat de grote banken ook maar iets moeten gaan afboeken.

-Dat daar door handelaren op de obligatiemarkten totaal anders over gedacht wordt, kan geen verrassing zijn. Op die markten gaat het er allang niet meer om of er geherstructureerd gaat worden, maar alleen maar over hoe groot de schade op verschillende plaatsen gaat worden.

1 opmerking:

  1. Als de "man in de straat'door zou hebben hoe we belogen en bedrogen worden door o.a onze politici, banken en verz. maatschappijen zou er allang een revolutie zijn uitgebroken. De man in de straat wordt dom gehouden met steun van de de media. Wel, mensen blijf vooral in "herstel" geloven. Voor het kleine gedeelte van de bevolking dat wel zelf blijft nadenken "brace for impact".

    BeantwoordenVerwijderen