woensdag 23 maart 2011

-Net als gisteren gebeurt er vanmorgen maar weinig op de bekende Europese aandelenmarkten. Omzetten en koersbewegingen stellen niet veel voor en opvallende berichten zijn er ook maar weinig. Meer plusjes dan minnetjes, en daar is voorlopig alles mee gezegd.

-Nu de opwinding met betrekking tot de ontwikkelingen in Japan en het Midden-Oosten voor een belangrijk deel is weggezakt, krijgen handelaren/beleggers weer wat meer oog voor de gebeurtenissen in de eurozone. Daar zijn series minnetjes zichtbaar, maar vanwege de grondhouding van veel mensen dat alleen dramatisch slecht nieuws ook echt slecht nieuws is, kunnen die minnetjes wel genegeerd worden.

-Om eens wat zaken op een rijtje te zetten. In Portugal dreigt een regeringscrisis over de voorgestelde bezuinigingen. Geen prettig idee gegeven de mogelijke consequenties voor de Europese schuldencrisis. Elders gaat het over de stress testen van de Europese banken en worden er wat schattingen gepubliceerd over de bedragen die nodig zijn om die banken financieel weer gezond te krijgen. Korte samenvatting: heel veel nullen achter het eerste cijfer. Dan is er het VK waar de centrale bank manmoedig blijft proberen de tamelijk ongunstige ontwikkeling van de inflatie te negeren. En tenslotte waren er gisteren cijfers uit Nederland die duidelijk maakten dat de economische groei weinig gaat voorstellen. Geen dramatische berichten, maar je hoeft niet gestudeerd te hebben om een rode draad te kunnen herkennen.

-Meer Nederland, nog eens over de bonussen. Een goed voorbeeld van voortschrijdend inzicht. Ten tijde van de bankencrisis durfde niets en niemand nee te zeggen tegen onze financiƫle 'helden'. Na het laatste 'bewijs' van het ontbreken van iedere antenne voor welke maatschappelijke ontwikkeling dan ook, lijkt dat tij te keren. Veel te laat natuurlijk, maar beter veel te laat dan nooit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten