donderdag 3 maart 2011

-Het is opnieuw vooral heel rustig op de bekende Europese aandelenmarkten. Omzetten en koersbewegingen stellen helemaal niets voor. Nieuws is er meer dan voldoende en handelaren/beleggers verkeren weer in een extreem vergevingsgezinde stemming. Veel plusjes zijn dan het resultaat.

-Het is weer roze brillentijd en dat betekent dat alle negatieve/vervelende/onprettige teksten/uitspraken/feiten etc. er gewoon niet zijn en we ons gelukkig helemaal kunnen concentreren op de rest van het nieuws.

-Gisteren weer uitspraken van Ben Bernanke in de VS die vertelde dat de arbeidsmarkt enige tekenen van herstel vertoont, maar ook dat hij zich zorgen maakt over de ontwikkelingen op de huizenmarkten en over de toenemende financiƫle problemen in ongeveer alle Amerikaanse staten en steden. Het is waarschijnlijk niet meer nodig om duidelijk te maken dat het in de internationale media alleen maar ging over de arbeidsmarkt. Die andere factoren zijn in het grote niets verdwenen.

-Inflatie. Overal in de wereld worden de effecten van de stijgende grondstoffen- en voedselprijzen alsmaar duidelijker. Ook in de VS trouwens, want in het Beige Book wordt er nadrukkelijk naar verwezen. En voor de mensen die denken dat e.e.a. voor de bedrijven niet zoveel uitmaakt: kijk voor de aardigheid (en voor een kleine reality-check) even naar de marge-ontwikkeling van de Amerikaanse Ahold-belangen. Wel duidelijk hogere inkoopkosten, geen hogere verkoopprijzen. Wat denkt u? Dat Ahold toevallig pech heeft?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten