vrijdag 9 april 2010

8 april 2010

-Het wil vanmorgen niet echt lukken op de bekende Europese aandelenmarkten. Nieuws is er net als de dagen hiervoor schaars, maar de omzetten zijn wat hoger. Omdat de berichten te denken geven, noteren bijna alle koersen wat lager.

-Gisteren in de VS nieuwe uitspraken van Fed-voorzitter Bernanke die stelde dat het Amerikaanse herstel toch kwetsbaar is. Ben heeft de consument ontdekt en de problemen waar die mee geconfronteerd worden. Denk aan de heel matige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en de situatie op de huizenmarkten. Jammer alleen dat de brave burgers wel te grazen worden genomen door die extreem lage rentevoeten. Sparen en voorzichtig zijn wordt keihard afgestraft, de belangen van de banken gaan voor alles.

-Niet alleen Bernanke begint meer aandacht te krijgen voor de positie van de consumenten, ook de OESO heeft het licht gezien en komt nu met uitspraken over dat economische herstel die weinig opgewekt zijn. Belangrijkste reden? De stand van zaken bij de consumenten.

-En als u dat niet gelooft, kijk dan even naar de laatste cijfers over de Europese detailhandelsverkopen en het meest recente nieuws uit eigen land over de verkoop van hypotheken, de loonontwikkeling en de toename van het aantal faillissementen.

-Misschien dat de beleggers even kunnen stilstaan bij wat al die zorgen over de consumenten kunnen betekenen voor de toekomstige resultaten. Druk op de resultaten misschien?

Kees de Kort

Geen opmerkingen:

Een reactie posten