vrijdag 9 april 2010

24 maart 2010

-Het beeld op de bekende Europese aandelenmarkten vanmorgen mag ondertussen wel bekend zijn. Er is weinig nieuws, de omzetten stellen (nog) weinig voor en voor de koersbewegingen geldt hetzelfde. Er staan nu meer minnetjes dan plusjes, dus de indices staan wat lager dan de slotstanden van gisteren.

-De verhalen over een mogelijke oplossing voor de financiele problemen van Griekenland blijven alleen maar getuigen van een volkomen gebrek aan doorzettingsvermogen en bereidheid om met een plan te komen. De gevolgen daarvan zijn goed zichtbaar in de koers van de euro ten opzichte van de dollar. Het is echt geen toeval dat die koers duidelijk aan het dalen is. De verantwoordelijke autoriteiten werken keihard aan het ondermijnen van het vertrouwen in de munt.

-Gisteren weer cijfers over de Amerikaanse huizenmarkt. Korte samenvatting: niet goed. Het einde van alle steunmaatregelen om die markt overeind te houden, begint al effect te krijgen. De particuliere sector doet het (voorlopig) even heel rustig aan.

-In Nederland ook nieuws uit de huizenmarkt; het einde van de starterssubsidies is in zicht. Lieve mensen, als er starterssubsidies nodig zijn om mensen aan een eenvoudige koopwoning te helpen, dan is er toch iets fundamenteels mis? Dan zijn de huizenprijzen toch simpelweg veel te hoog in verhouding tot de inkomens? Wanneer stoppen we nou met het alleen maar naar de belangen van de huizenbezitters te kijken en gaan we meer aandacht geven aan de huizenkopers?

-Bonussen in Nederland. Nieuws over het pakket van de Heineken-topman, een meneer met wie we geen medelijden hoeven te hebben. Gelukkig heeft Heineken geen enkele staatssteun gehad en zijn de resultaten van het bedrijf best aardig, maar de bonus-discussie in de samenleving heeft het kantoor van Heineken duidelijk niet bereikt. En is bier niet een produkt wat midden in de samenleving staat?

Kees de Kort

Geen opmerkingen:

Een reactie posten