dinsdag 20 april 2010

20 april 2010

-Het Goldman Sachs-verhaal blijft de gemoederen op de financiële markten wel bezighouden, maar de resultaten van een aantal bedrijven weten de zorgen daarover voor een deel weg te nemen. Veel wat hogere koersen zijn het resultaat, met omzetten die met uitzondering van die voor de financials behoorlijk laag zijn.

-Goldman Sachs dus. Hoe dat concrete verhaal precies gaat aflopen is behoorlijk onzeker, maar dat er meer regels voor en meer controle op de financials gaat komen, is een stuk zekerder. Er lijkt een behoorlijke politieke gemotiveerdheid te zijn geweest om juist nu met die aanklacht te komen. Het begint sterk op een klassiek geval van 'being right for the wrong reasons' te lijken. Er is wel degelijk heel veel te zeggen voor meer en betere regels, maar dit 'fraude-verhaal' van Goldman is daar een slecht voorbeeld van.

-Volkomen voorspelbaar zijn de resultaten van de grote Amerikaanse banken tot nu toe allemaal erg goed. U weet ondertussen hoe dat kan. Gratis geld en accountants die een jaartje vrij hebben genomen. Let dus goed op welke conclusies u trekt op basis van deze resultaten. Denk in ieder geval niet dat het zoveel beter gaat met die Amerikaanse economie. De nieuwste beleggers-blijmakers zijn immers de toverkreten: 'extend and pretend' en 'delay and pray'.

-En als u even weinig/niets te doen hebt moet u eens naar de website van de Amerikaanse Conference-Board gaan en uitzoeken hoe het zit met de samenstelling van de leading indicators, dat getal waar de roze brillen gisteren weer helemaal gelukkig van werden.

Kees de Kort

Geen opmerkingen:

Een reactie posten