maandag 12 april 2010

12 april 2010

-Het verloop van veel ochtenden op de bekende Europese aandelenmarkten is ondertussen wel bekend. Het verhaal van de dag is vandaag de 'Europese steunoperatie voor Griekenland'.

-Het blijft opmerkelijk hoe maar niet bekend wil worden wat de Grieken zelf gaan doen om de ontstane problemen aan te pakken. Alle aandacht blijft maar uitgaan naar die mogelijke steunmaatregelen. Als de Grieken zelf met een min of meer geloofwaardig plan komen, gaat het ook een stuk rustiger worden.

-In Nederland gaan de vakbonden bewijzen dat ze ondanks alle verhalen over maatschappelijke verantwoordelijkheden at the end of the day gewoon keihard voor de poen van de leden gaan. Op zich is dat geen probleem, maar dan svp geen teksten meer over bredere verantwoordelijkheden als milieu, onderwijs, mobiliteit en bijvoorbeeld vergrijzing.

-Langzaam maar zeker worden er wat kanttekeningen gezet bij China, het ultieme juichverhaal van de twee hersencelligen. Ongelofelijk, maar waar, er blijken al bedrijven te zijn die zich aan het terugtrekken zijn uit het beloofde land.

-Voor de rest begint binnenkort het eerste kwartaal resultatenseizoen. Omdat het vorig jaar zo slecht ging, gaan die resultaten waarschijnlijk optisch wel meevallen. Trek daar niet de verkeerde conclusies uit. Probeer bijvoorbeeld eens stil te staan bij de consequenties van het terugdraaien van alle maatregelen die alle overheden de afgelopen anderhalf jaar genomen hebben.

Kees de Kort

Geen opmerkingen:

Een reactie posten