vrijdag 16 april 2010

16 april 2010

-Het is vanmorgen op de bekende Europese aandelenmarkten zelfs niet eenvoudig om een verhaal van de dag te vinden. En dus gebeurt er ongeveer niets. Omzetten en koersbewegingen stellen opnieuw maar erg weinig voor.

-Als er al een verhaal(tje) van de dag is dan is dat misschien het persbericht van Google. Prachtige cijfers, helemaal niets mis mee. Betekent dit dan dat het met het herstel in de VS de goede kant op gaat? Nee, dit betekent alleen dat het met Google heel erg goed gaat. Google is een typisch geval van de 'winner takes all' - mentaliteit die op veel plaatsen ontstaan is (denk aan sport en amusement). Als adverteerder wil je natuurlijk bij het beste, grootste en bekendste bedrijf zitten. En in zoekmachineland is dat Google, met afstand.

-Over dat herstel in de VS het volgende. Bij AFS willen we veel geloven, maar zolang het aantal families dat uit hun huizen gezet wordt nog steeds sterk stijgt en nu al een paar honderdduizend !!! per maand is, kunnen wij ons niet voorstellen dat er sprake kan zijn van een blijvend herstel. Ongeacht welke berichten uit het bedrijfsleven komen, de berichten uit de huizenmarkt zijn belangrijker.

-Natuurlijk gaat het beter dan een jaar geleden. Maar vergeet niet dat het toen economisch echt serieus slecht ging met ongekend hoge krimpcijfers. Iedere vergelijking daarmee is tamelijk makkelijk. Alleen al wat inhaalvraag kan voor forse groeipercentages zorgen.

Kees de Kort

Geen opmerkingen:

Een reactie posten