donderdag 19 juli 2012

-Op de bekende Europese aandelenmarkten wordt langzaam maar zeker afscheid genomen van iedere realiteit en gaat het alleen maar over hoop. geloof en liefde. Voor de zoveelste keer bijna alleen maar slecht/tegenvallend nieuws en ook bijna alleen maar hogere noteringen.

-In vergelijking met het voorjaar van 2010 toen de problemen in de eurozone zichtbaar begonnen te worden, noteren de indices nu geen 5% lager. Sinds die tijd zijn we dus in de grootste financeel-economische crisis van de afgelopen 80 jaar terecht gekomen, worden de vooruitzichten nog steeds per dag somberder en staan de indices wel 5% !! lager. Kan nog duidelijker worden dat er geen enkel verband meer bestaat tussen de financiele markten en de economische realiteit? Daar als belegger niet heel snel veel meer rekening mee gaan houden, is vragen om grote problemen.

-In pensioenenland is dat al lang zover. De zeer lage rentevoeten snijden als een zeis door de dekkingsgraden. Lagere uitkeringen zijn onvermijdelijk, tenzij de verzamelde grijze duiven de toezichthouders zover weten te krijgen dat de regels weer worden aangepast. Dat dat dan ten koste gaat van de jongeren is een detail waar de duiven zich geen zorgen over lijken te maken.

-In de VS werd gisteren nog een keer duidelijk gemaakt dat het met de economie daar niet de goede kant opgaat. Uit het 'Beige Book' bleek overduidelijk dat die economie wat doorsukkelt, meer was er niet van te maken. En dat ondanks alles wat er de afgelopen jaren gedaan is om het tij te keren. Nu praten/schrijven over herstel is iedereen laten weten dat je er helemaal niets van begrijpt.

-Kwartaalresultaten van bedrijven. De accountants geven de juiste vaak matige cijfers door aan het management die dan aan hun PR-chickies vragen er iets moois van te maken waarna de pennenlikkers kritiekloos overschrijven wat die meisjes presenteren. Voor het geval u zich afvraagt waar die 'mooie' cijfers vandaan komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten