dinsdag 17 juli 2012

-Op de bekende Europese aandelenbeurzen is de stemming vanmorgen wel vriendelijk. Veel wat hogere noteringen met omzetten die maar weinig voorstellen. Berichten zijn er meer dan voldoende en de inhoud ervan is nagenoeg allemaal erg tegenvallend, maar in de wondere wereld van de handelaren is dat natuurlijk goed nieuws. Want dat brengt volgende 'steunmaatregelen' dichterbij.

-Dat alle eerdere wereldwijde steunmaatregelen nauwelijks tot verbeteringen hebben geleid, doet op geen enkele manier ter zake. Meer speculatie over meer 'steunmaatregelen' zorgt voor meer opwinding en dat is het enige waar het handelaren om gaat. Dat de kloof tussen de economische realiteit en de beursrealiteit ondertussen ongekend groot is geworden, lijkt geen enkele rol te spelen.

-Over die economische realiteit kunt u lezen in de rapporten van het IMF, u kunt stilstaan bij de snelle stijging van het aantal faillissementen in Nederland, bij de daling van de autoverkopen in de eurozone of bij de ontwikkeling van de detailhandelsverkopen in de VS. Rode draad? Snel afzwakkende economische groei. En de beurzen? Die tonen een lekker herstel. Wat klopt er dan niet?

-Nog even terugkomen op het Libor-verhaal. Uiteraard krijgen de banken van alles en iedereen de volle laag. Maar wat blijkt nu? De toezichthouders in de VS en het VK waren al jarenlang op de hoogte van alles wat er gebeurde bij het vaststellen van die tarieven. Vraagje? Gaan er nu ook koppen rollen bij en rechtzaken gestart worden tegen de toezichthouders?

-Een paar weken geleden waren alle handelaren/pennenlikkers in rep en roer aangaande de 'redding' van de eurozone. Er moest met onmiddellijke ingang een zo groot mogelijk steunfonds komen anders was het einde nabij. Wat blijkt nu? Pas over 2 maanden gaat er in Duitsland beslist worden of dat steunfonds wel/niet strijdig is met de Duitse grondwet. Waarom dan al die opwinding een paar weken geleden?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten