woensdag 18 juli 2012

-Echt alleen maar slecht nieuws en toch heel veel wat hogere noteringen. Dat kan natuurlijk alleen maar in het parallel-universum van handelaren/beleggers waar hoop en realiteit synoniemen zijn geworden.

-Gisteren de uitspraken van Ben B. te W. Korte samenvatting: met de economie gaat het de verkeerde kant op, maar we weten niet wanneer we er wat aan gaan doen. Ben is zich aan het realiseren dat hij de afgelopen jaren de Amerikaanse economie heeft opgeblazen om de banken te redden, maar dat die banken als rupsjes nooit genoeg alleen maar om meer vragen en zeker niet bereid zijn om iets voor die economie te doen. Hij is een paar jaar geleden vol gas een doodlopende straat in gereden en weet niet meer hoe het verder moet. Tragisch.

-Ondertussen blijft het Libor-verhaal per dag gekker worden. Dezelfde mensen die van de centrale banken verwachten en er op rekenen dat die iedere dag meer doen om de rente te manipuleren, maken zich heel erg druk over een aantal particuliere banken die met elkaar bezig zijn geweest om die rente een paar basispuntjes lager neer te zetten. Terwijl er achter een winkel een vrachtwagen wordt volgeladen met gestolen spullen, maakt iedereen in de winkel zich druk over een puistenkopje die een Mars gepikt heeft.

-In China gaat ook alles anders worden. Daar is een aantal jaren geprobeerd alle denkbare problemen af te kopen en net als in andere landen worden dan de problemen vooral groter. De Chinese economie is net een meteoriet waar de vaart uitgaat en die ingehaald wordt door z'n eigen afval. Denk aan teveel investeringen, te weinig consumptie, mega-schulden, een opgeblazen huizenmarkt, grote milieu-problemen, volledig uit de hand gelopen corruptie en een zwak ontwikkelde sociale zekerheid. Om er eens een paar te noemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten