vrijdag 6 juli 2012


- Net als gisteren is het vanmorgen weer naar elkaar kijken en op elkaar wachten op de bekende Europese aandelenmarkten. Nu wordt er gewacht op de laatste cijfers uit de Amerikaanse arbeidsmarkt. Omzetten en koersbewegingen stellen dus helemaal niets voor.

- Gisteren was het optreden van de ECB voor handelaren het smaakje van de dag. Opvallend waren de wat sombere uitspraken van ECB-president Draghi. Die weet al lang dat de monetaire autoriteiten de ontstane problemen niet kunnen oplossen en dat de genomen maatregelen niet echt helpen. De bal ligt al een hele tijd in de hoek van de politici in allerlei landen, maar die 'weigeren' de maatregelen te nemen die wel positieve bijdrages kunnen leveren.

- Ondertussen blijven handelaren wereldwijd maar roepen om nieuwe acties en beginnen de beleggers zich steeds beter te realiseren dat de oorzaken van de problemen niet worden aangepakt. Kijk daarvoor maar eens naar de lange rente-ontwikkelingen in Spanje en Italiƫ.

- Vanmiddag weer zo'n moment. Mogelijke opwinding over het getalletje (aantal nieuwe banen) bij de handelaren en beleggers die zich afvragen wat er nou in z'n totaliteit aan het gebeuren is op die Amerikaanse arbeidsmarkt. Let daarvoor op de loonontwikkeling, de participatiegraad en het aantal part-timers.

- Dat het wereldwijd economisch minder goed gaat blijkt ook uit de komende neerwaartse bijstelling van de groeiverwachtingen door het IMF die volgende week bekend gemaakt gaan worden. Verrassend is alleen dat de IMF al binnen een paar maanden met een volgende bijstelling komt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten