donderdag 3 november 2011

-Veel wat hogere koersen op de bekende Europese aandelenmarkten. De reden? China natuurlijk. Voor de 82e keer waren er extreem vage teksten over Chinese financiële steun voor de eurozone. Dat het alle 81 keer hiervoor bij vage teksten is gebleven, is voor de handelaren/beleggers geen enkele reden nu anders over dat opzetje te denken. Blind erin. Wat een totale triestheid.

-In de grote mensenwereld gaat het om andere dingen. Om de uitspraken van de Federal Reserve bijvoorbeeld. Ben B. is erg terughoudend over de ontwikkelingen in de Amerikaanse economie. Er wordt in ieder geval gedacht aan een volgend rondje steunmaatregelen. De Fed heeft ondertussen al $ 2.300 mrd aan dingetjes gekocht en wat heeft dat opgeleverd? Nou, dat de groeiverwachtingen weer duidelijk naar beneden zijn bijgesteld, dat de verwachtingen met betrekking tot de werkloosheid naar boven zijn bijgesteld en dat ook de inflatieverwachtingen nu hoger zijn dan een paar maanden geleden. Dus vanwege gebrek aan succes, gooien we er een schepje bovenop. Opnieuw: wat een totale triestheid.

-Het kan altijd nog erger. Wat denkt u van de reactie van de autoriteiten op de Griekse plannen voor een referendum? Al eerder beloofde financiële steun wordt niet uitgekeerd totdat het referendum achter de rug is. Wat zouden de Grieken daarvan denken? Denken de hotemetoten dat ze hiermee de Grieken stimuleren om ja te zeggen?

-En om het helemaal af te maken zijn er altijd de Nederlandse parlementariërs. Gisteren een paar voorzichtige uitspraken van de nieuwe DNB-president Knot over de hypotheekverstrekking in ons land. Dat die meer dan volledig uit de hand is gelopen, weet ondertussen iedereen, maar onze volksvertegenwoordigers wisten niet hoe snel ze de uitspraken van Klaas Knot naar de prullenbak moesten verwijzen, want die zouden voor meer onzekerheid zorgen. Tuurlijk, jongens en meisjes, tuurlijk. Jokers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten