maandag 14 november 2011

- Het is voorlopig erg rustig op de bekende Europese aandelenmarkten. Meer minnetjes dan plusjes, maar veel stelt het allemaal niet voor. En hetzelfde is van toepassing op de omzetten. In de financials gebeurt nog wel wat, voor de rest ongeveer niets. De berichtgeving met betrekking tot de Europese schuldencrisis blijft uiteraard thema numero uno.

- In de discussie over wat nu precies de taak van de ECB moet/kan zijn in het oplossen van de problemen hebben de presidenten van de Duitse en Nederlandse centrale banken duidelijke stellingen ingenomen. De taak van de ECB moet een beperkte zijn. De ECB kan de eurozone niet 'redden', het is aan de politici op allerlei plaatsen om voor structurele oplossingen te zorgen en de consequenties van te maken keuzes te accepteren.

- In dumboland is het even wat rustiger nu er in Griekenland en ItaliĆ« nieuwe presidenten zijn gekomen, Opgelost is er natuurlijk helemaal niets, maar de brillen en twee hersencelligen zijn even tevreden. Het doet ons alleen maar denken aan de Drs. P – klassieker 'de Dodenrit'.

- Het blijft natuurlijk tamelijk onwaarschijnlijk dat de banken zonder welke de meeste schuldenproblemen niet eens zouden zijn ontstaan, nu zo'n grote invloed uitoefenen op het beleid in een groot aantal landen. Eerst opblazen, dan afbreken. En de hotemetoten laten het gewoon gebeuren. Dat kun je toch niet bedenken. Surrealistisch.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten