vrijdag 18 november 2011

- Eindelijk een dag zonder schokkende, opvallende of dramatische berichten. En dus is het erg rustig op de bekende Europese aandelenmarkten. Omzetten en koersbewegingen stellen helemaal niets voor.

- Die rust blijft natuurlijk niet lang duren. Zeker op de internationale obligatiemarkten is de nervositeit de afgelopen maanden sterk toegenomen en er spelen op allerlei plaatsen nu zoveel verschillende ontwikkelingen dat het een kwestie van tijd is voordat er ergens weer iets geks/opvallends gebeurt en het spektakel weer van start gaat. Opgelost is er immers helemaal niets en de weg naar wel een oplossing wordt steeds kronkeliger.

- Ondertussen wordt ook steeds duidelijker dat de mogelijke hulp van China niet aanstaande is. Ook al omdat daar langzaam maar zeker de problemen ook aan het toenemen zijn. Met name de driehoek huizenprijzen, kredietverlening en financiƫle situaties van de banken begint zorgen te baren. Het IMF heeft ook al gewaarschuwd en dat doet het IMF natuurlijk niet voor niets.

- Voor de brillen maakt dat allemaal niets uit, die blijven alles wat niet positief is gewoon negeren en concentreren zich op weekcijfertjes die misschien microscopisch beter zijn dan die van een week eerder. En zo worden dan al die 'meevallers' verspreid. Gisteren in de VS bijvoorbeeld het verhaal over een dalend aantal mensen die voor het eerst een uitkering aanvragen. Kan natuurlijk allemaal geen kwaad, maar een heel stuk belangrijker is dat er banen, en het liefst goedbetaalde banen, bijkomen. Die cijfers zijn helaas een stuk minder prettig. Als er al banen bijkomen, zijn het vaak part-time banen, om eens iets te noemen. Trap dus svp niet in teksten over plusjes zonder contekst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten