vrijdag 4 november 2011

- Op de bekende Europese aandelenmarkten bewegen de koersen zich min of meer rondom de slotstanden van gisteren. Plusjes en minnetjes wisselen elkaar af, met omzetten die voorlopig weinig voorstellen. Nieuws is er meer dan voldoende, de inhoud ervan bijna alleen maar negatief, maar handelaren/beleggers blijven gewoon keihard weigeren iedere realiteit onder ogen te zien.

- Neem Griekenland en de totale chaos die daar ontstaan is. En dan toch hogere koersen. Domheid kent geen ondergrens, dat wordt per dag duidelijker.

- Nog meer 'goed' nieuws: de ECB verlaagt de korte rente. Misschien kunnen de jokers die dit goed nieuws vinden de spaarders en pensioengerechtigden even gaan uitleggen waarom hun inkomsten alsmaar verder omlaag moeten. Kunnen ze gelijk proberen uit te leggen waarom de Europese economie met een korte rente van 1,5% verder in de problemen komt, maar met een korte rente van 1,25% gaat herstellen. Zie de opmerking over domheid.

- Amerika dan. Nu het consumentenvertrouwen in de buurt van 'all time lows' aan het komen is, de armoede in een strak tempo toeneemt, net zoals de problemen op de huizenmarkten, gaan er straks euforische reacties op de beurzen te zien zijn als blijkt dat er een paar duizend baantjes (burgerflippers) meer dan verwacht zijn bijgekomen. U kent onze stelling: als de perceptie van de realiteit te ver van de realiteit gaat afwijken, is het altijd, maar dan ook altijd de perceptie die zich aanpast. En de kloof tussen de perceptie van de realiteit en de realiteit is ondertussen extreem wijd geworden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten