donderdag 15 september 2011

- Net als gistermiddag zit de stemming er op de bekende Europese aandelenmarkten vanmorgen wel in. Veel meer plusjes dan minnetjes, met omzetten die (nog) weinig bijzonder zijn. Een paar uitspraken over Griekenland worden gegeven als de belangrijkste reden.

- Wel opmerkelijk, want als die uitspraken van mevrouw Merkel en meneer Sarkozy nou zo positief waren, waarom wordt er dan op de Europese obligatiemarkten totaal niet op gereageerd? Wat zien de aandelenmannetjes wel wat in obligatieland (waar de problemen vandaan komen) totaal niet gezien wordt? Of is er in aandelenland weer sprake van het zoveelste wedstrijdje in volkomen zinloze worsten happen?

- De inhoud van ongeveer alle berichten/uitspraken week ondertussen niet af van de trend die al tijden zichtbaar is. Steeds minder plusjes, steeds meer minnetjes. Wat denkt u bijvoorbeeld van de waarschuwingen van de grote baas van de Wereldbank over de ontwikkelingen in de wereldeconomie of van de laatste cijfers met betrekking tot de detailhandelsverkopen in de VS? Laten we dat eens extreem voorzichtig formuleren als 'niet erg slecht'.

- En dan zijn er nog wat faites divers uit eigen land. Zo denkt onze minister van financiƫn dat de Grieken alle geleende bedragen gaan terugbetalen. Of er zat gisteren wat in het eten van Jan Kees of hij is boeddhist geworden en geloofd hij nu in een volgend leven waarin alles beter gaat. Voor z'n geloofwaardigheid is het echter een stuk beter als hij stopt met het uitkramen van allerlei onzin als er ergens een microfoon staat. Dan was er het CPB met mogelijk volgende bezuinigingsverhalen als het ergens gaat tegenzitten. Laten we nou eerst eens wachten op de inhoud van de Miljoenennota die volgende week gepubliceerd wordt en dan eens kijken wat de uitgaven in 2010, 2011 en 2012 waren en gaan worden om te zien wat er van al die bezuinigingsretoriek overblijft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten