maandag 26 september 2011

- De stemming op de bekende Europese aandelenmarkten is er in de loop van de morgen echt helemaal ingekomen. Bijna alleen maar hogere noteringen met omzetten die er zijn mogen. De reden daarvoor zouden de verhalen over het mogelijkerwijs verhogen van het Europese steunfonds zijn. Voor de zoveelste keer wordt meer dan kristalhelder duidelijk dat aandelenmannetjes/vrouwtjes gewoon keihard weigeren om na te denken en blijkbaar graag geld verliezen.

- Het grote verhaal is toch dat er sinds het uitbreken van de problemen met het herfinancieren van de uitstaande Griekse schulden in december 2009 echt helemaal niets is opgelost en de problemen alleen maar heel veel groter zijn geworden. En is de kern van het grote verhaal niet dat alle, maar dan ook alle plannen etc. van de afgelopen 21 maanden gericht waren op het verbeteren van de liquiditeit op allerlei plaatsen terwijl meer en meer mensen gaan begrijpen dat solvabiliteit het echte probleem is. Het is toch geen toeval dat veel banken elkaar niet meer vertrouwen en aankloppen bij de ECB en de Fed. En dan nog zijn er nog mensen die denken dat het publiek de banken wel vertrouwt.

- Is het niet 100% voorspelbaar dat iedereen die geen koersenkijker/brillenman of pennenlikker (M/V) is, ondertussen ook geen enkel vertrouwen meer heeft in de verantwoordelijke autoriteiten en daarnaar gaat handelen. Lees: minder besteden en investeren, waardoor de economische problemen alleen maar toenemen. Denken we nou echt dat ex die bovengenoemde groepen ook maar één iemand met meer dan één werkende hersencel geld gaat investeren in probleemlanden, probleem-sectoren en probleem-banken? Kunnen die totale jokers dan uitleggen waarom die uitbreiding van dat steunfonds goed nieuws is in plaats van de zoveelste poging de problemen vooruit te schuiven terwijl ex die jokers iedereen ziet dat die problemen alleen maar groter worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten