vrijdag 23 september 2011

- Na het spektakel van gisteren wordt er vanmorgen op de bekende Europese aandelenmarkten een pas op de plaats gemaakt. Omzetten en koersbewegingen stellen maar weinig voor en de plusjes en minnetjes houden elkaar zo'n beetje in evenwicht. Nieuws is er meer dan genoeg, maar de bereidheid om er iets mee te doen is nagenoeg afwezig.

- Zo blijven de berichten uit de Europese economie verder tegenvallen. De laatste cijfers van de inkoopmanagers beloven niets goeds, het vertrouwen van de consumenten komt verder onder druk te staan en over de berichten met betrekking tot de financials (denk aan de ratings, denk aan de kapitaalsinjecties, denk aan de berichten uit Spanje) hoeven we het niet eens te hebben.

- Dan zijn er natuurlijk ook iedere dag berichten over de Europese schuldencrisis. De G-20 belooft steun en alles wat nodig is, maar tegelijkertijd laten Chinese en Japanse autoriteiten weten op geen enkele manier vooraan te willen staan bij steunoperaties aan de eurozone.

- En ook in de VS blijven de berichten aangeven dat er van herstel geen enkele sprake is. Sterker, dat de problemen gewoon blijven toenemen.

- In ons land doet de nieuwe DNB-president Knot een poging om de geloofwaardigheid van de hotemetoten te verbeteren. Hij zegt hardop wat in de ogen van veel mensen volkomen duidelijk is: er kan wel eens sprake gaan zijn van Griekse wanbetaling. Dat is in ieder geval een heel stuk beter dan met meningen komen die niemand meer gelooft. Iedereen snapt dat mensen in verantwoordelijke posities niet altijd het achterste van hun tong kunnen laten zien, maar tegelijkertijd wil het grote publiek wel serieus genomen worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten