dinsdag 31 augustus 2010

30 augustus 2010

-Er gebeurt vanmorgen ongeveer niets op de bekende Europese aandelenmarkten. Over omzetten en koersbewegingen hoeven we het niet te hebben. Meer dan nul, maar niet veel. Veel nieuwe berichten zijn er niet beschikbaar gekomen, maar er kan echt nog wel gereageerd worden op de berichten van de afgelopen dagen.

-Vrijdagmiddag werd in de VS keihard duidelijk dat het economisch in een zeer strak tempo de verkeerde kant op aan het gaan is. Inclusief megasteunoperaties van de overheid en de monetaire autoriteiten zwakt de groei scherp af. Alleen als alles meezit gaat die economie in het derde kwartaal niet krimpen.

-Tijdens de grote Fed-conferentie werd ook duidelijk dat de Fed niet verder komt dan meer van hetzelfde om de neergaande beweging te keren. Het succes van die maatregelen is een alinea hoger al genoemd. Gelukkig zijn er ook berichten dat ECB-voorzitter Trichet het begint te begrijpen. Hij heeft de woorden 'uitstaande schulden' en 'Japan-scenario' met elkaar in verband gebracht. Go, Jean Claude, go.

-In China begint men zich zorgen te maken over de banken. Niet nodig, lieve mensen. Het is namelijk 100% zeker dat daar megaverliezen geleden gaan worden. Als een bank van de regering opdracht krijgt om de kredietverlening extreem hard te laten groeien, dan gaat er niet goed/helemaal niet gekeken worden naar wie er waarom geld wil lenen. Dan wordt het geld gewoon de economie in geperst. En je hoeft niet gestudeerd te hebben om te bedenken dat er dan grote financiƫle ongelukken gaan gebeuren.

Kees de Kort

Geen opmerkingen:

Een reactie posten