dinsdag 24 augustus 2010

24 augustus 2010

-Op de bekende Europese aandelenmarkten is de stemming vanmorgen niet zo best. Over een breed front noteren de koersen wat lager met omzetten die maar weinig voorstellen. Veel nieuws is er niet, het zijn de onzekerheid en twijfel met betrekking tot de toekomst die toch beginnen toe te nemen.

-Die onzekerheid wordt natuurlijk gevoed door de berichten over een mogelijke 'double dip', over de problemen in Zuid-Europese landen, over de pensioenproblematiek en over andere minder prettige zaken. De positievere berichten (denk aan de Duitse groei bijvoorbeeld) wegen daar simpelweg onvoldoende tegenop.

-De komende dagen gaan de macro-economische berichten uit de VS de stemming verder ondermijnen. De cijfers over de huizen- en de arbeidsmarkten gaan dik tegenvallen, net zoals de eerder gemelde groei over het tweede kwartaal waarschijnlijk duidelijk naar beneden bijgesteld gaat worden.

-Een andere indicatie voor het ontbreken van vertrouwen is dat de beleggers nu zelfs maar weinig belangstelling hebben voor de verschillende grote en kleine overnames die de afgelopen weken aangekondigd zijn. Dat is wel eens anders geweest.

Kees de Kort

Geen opmerkingen:

Een reactie posten