donderdag 19 augustus 2010

19 augustus 2010

-Voorlopig gebeurt er maar erg weinig op de bekende Europese aandelenmarkten. U heeft het verhaal van een morgen op die beurzen al vaker gehoord; weinig nieuws, weinig opvallende koersbewegingen en weinig handel. Het is nog steeds niet verboden om te proberen een richting te vinden in de inhoud van de berichten, maar de bereidheid om dat ook te doen is nulplus, en niet meer.

-Een van de mensen die dat al wel heel lang doet en er over spreekt en schrijft, is William White, de voormalige baas van de BIS (de bank voor de centrale banken). De wereld had er een heel stuk prettiger uit gezien dan nu het geval is als de hotemetoten jaren geleden ook maar iets hadden gedaan met de waarschuwingen van deze William White. In het FD van vandaag een interview met White. Korte samenvatting: drie jaar na het uitbreken van de crisis is er nog niets opgelost en zijn de problemen eerder groter dan kleiner geworden. Die 'double dip' komt eraan en de hotemetoten willen maar niet accepteren wat er in essentie aan de hand is.

-Als de roze brillen geloofd moeten worden, gaat het economisch in de VS allemaal de goede kant op. Lieve jongens/meisjes, hoe kan het dan dat in Californië alle ambtenaren verplicht 2 dagen per maand onbetaald verlof moeten nemen? Lees: een salarisdaling van ongeveer 10% moeten accepteren. Om maar eens een voorbeeldje van dat herstel te geven.

-Vergeet ondertussen niet op de berichten uit Griekenland, Spanje, Portugal en Italië te letten. Die worden niet beter, om het eens voorzichtig te formuleren. Oftewel; er komt weer een rondje onrust op de rentemarkten aan.

Kees de Kort

Geen opmerkingen:

Een reactie posten