woensdag 25 augustus 2010

25 augustus 2010

-De stemming op de bekende Europese aandelenmarkten wil er ook vanmorgen niet lekker inkomen. Voorlopig blijft de schade beperkt, veel wat lagere noteringen met omzetten die weinig voorstellen. Nieuws is er voldoende, de bereidheid om er iets mee te doen, is een stuk minder.

-Gisteren werden er 'onverwacht' slechte cijfers over de Amerikaanse huizenverkopen bekendgemaakt. En het woord 'slecht' is dan nu al het understatement van de week. Nog een kleine kanttekening: deze slechte cijfers zijn er ondanks het gegeven dat de hypotheekrente in de VS op dit moment echt extreem laag is. Is dit misschien een indicatie van de problemen waar de Amerikaanse consumenten mee geconfronteerd worden? Of betekent het misschien dat de huizenprijzen daar nog veel te hoog zijn? Of allebei?

-Vandaag, morgen en vrijdag gaan er nieuwe 'onverwacht' slechte cijfers gepubliceerd worden. Opnieuw over de huizenmarkt, over de arbeidsmarkt en over de Amerikaanse groei over het tweede kwartaal.

-In de cijfers van de bedrijven die nu gepubliceerd worden, zitten voor de mensen die de realiteit geaccepteerd hebben, bijna geen verrassingen meer. Zo liet Heineken weten dat het in de eurozone en de VS moeizaam gaat, maar in de emerging markets een heel stuk beter. En SNS meldde dat er in het commerciƫle vastgoed forse afboekingen gedaan zijn.

Kees de Kort

Geen opmerkingen:

Een reactie posten