maandag 23 augustus 2010

-Op de bekende Europese aandelenmarkten is de week moeizaam begonnen. Er wordt op elkaar gewacht en naar elkaar gekeken. Omzetten en koersbewegingen stellen dus maar weinig voor. Berichten om iets mee te doen zijn er overigens ook niet zoveel.



-Opmerkelijk zijn de ontwikkelingen in pensioenenland waar nu iedereen en alles over elkaar heen aan het vallen is. Er is een sterke lamp op de sector gezet en nu blijken er allerlei dingetjes minder tot veel minder mooi te zijn dan 'we' dachten. Verrassend? Nee natuurlijk. Beurskoersen op niveaus van meer dan 10 jaar geleden en een lange rente ruim onder de 4%. En dan doen alsof je verbaasd bent dat de dekkingsgraden onder druk staan.



-Er kan rustig gewacht worden op de volgende tegenvallers. De bekende strategie van 'delay & pray', dan wel 'extend & pretend' is als een boemerang aan het terugkomen. De pensioenproblematiek gaat een heel groot en vooral heel vervelend verhaal worden met series onprettige gevolgen, ook voor de economie. En dan is het Nederland allemaal nog goed geregeld ook.



-Dit is in de VS de week dat de roze zonnenbrillen de kast in kunnen. Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid komen er bijna alleen maar slechte cijfers beschikbaar en kan het herstelverhaal herschreven gaan worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten