dinsdag 10 augustus 2010

-Op de bekende Europese aandelenmarkten wordt gewacht. Omzetten en koersbewegingen stellen dus helemaal niets voor. En daar zal vandaag ook maar weinig verandering in komen want het nieuws waar op gewacht wordt (uitspraken van het FOMC van de Federal Reserve in de VS), komt niet voor 20.00 uur beschikbaar.



-De grote vraag is waar de Fed mee gaat komen. Volkomen duidelijk is ondertussen dat ondanks alle maatregelen die door de verantwoordelijke autoriteiten zijn genomen, de economische groei in de VS sterk aan het afzwakken is. Wat kan en wat wil de Fed doen in een volgende poging de status quo te handhaven? Als gekeken wordt naar het verband tussen de 'kosten' van alle steunoperaties tot nu toe en de resultaten ervan, moet het wel groot worden wil het enig effect gaan krijgen. De particuliere sector doet het immers al een hele tijd rustig aan.



-Om het anders te formuleren: tot hoever wil de Fed de toekomst opblazen om het heden in stand te houden? Of dacht u soms dat al die genomen maatregelen geen lange(re) termijn consequenties hebben?



-De roze brillen zijn weer helemaal enthousiast over een paar exportcijfertjes. Niet aan meedoen svp. Een jaar geleden ging het dramatisch slecht, dus iedere jaarsvergelijking ziet er sowieso goed uit. Los daarvan denken wij dat het aanvullen van voorraden overal een belangrijke rol speelt (kijk daarvoor alleen maar naar de cijfers uit de VS). Pas als de cijfers over de consumentenkant van de economie verbeteren, kunt u positiever worden. Niet eerder. Voordat dat echter zover is, kunt u nog erg lang op vakantie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten