vrijdag 27 augustus 2010

27 augustus 2010

-Niet voor de eerste keer is het vanmorgen extreem rustig op de bekende Europese aandelenmarkten. Omzetten en koersbewegingen stellen helemaal niets voor. Nieuws om op reageren is er wel, maar nagenoeg alle handelaren/beleggers durven pas wat te doen als andere handelaren/beleggers wat doen. En dus gebeurt er niets.

-Daar gaat om 14.30 uur waarschijnlijk wel verandering in komen als de tweede schatting van de groei van Amerikaanse economie over het tweede kwartaal bekend gemaakt gaat worden. Dan gaat iemand waarschijnlijk wel wat doen en kunnen anderen gelukkig hetzelfde doen. Of zoiets. Hoe het ook zij: het gaat straks alleen maar om de vraag hoe ver de eerste schatting van dat getal naar beneden bijgesteld gaat worden.

-En als de laatste cijfers met betrekking tot de economie in ogenschouw worden genomen (denk aan de arbeids- en de huizenmarkten , dan gaat het cijfer over het derde kwartaal over een paar maanden nog veel lager zijn. Double dip, lieve mensen, double dip.

-De rest van de middag kan er dan gewacht worden op de uitspraken die Fed-voorzitter Bernanke gaat doen tijdens een conferentie die dan van start gaat. Eens kijken in hoeverre onze zelfbenoemde redder van de financiƫle wereld de ontstane economische realiteit geaccepteerd heeft. Verwacht daar echter maar niet teveel van. Het 'herstel' zal nog wel een extra duwtje gaan krijgen.

-In Japan gebeurt eigenlijk hetzelfde. Ook daar gaat het zo goed dat de Japanse centrale bank alweer aan het denken is over volgende steunmaatregelen.

Kees de Kort

Geen opmerkingen:

Een reactie posten