vrijdag 27 augustus 2010

26 augustus 2010

-De stemming op de bekende Europese aandelenmarkten is vanmorgen wel vriendelijk. Veel wat hogere noteringen met omzetten die op enkele uitzonderingen na (financials), maar weinig voorstellen. Berichten zijn er voldoende en de beleggers/handelaren zijn weer bereid daar extreem selectief mee om te gaan. Oftewel, weten alles wat niet positief volledig te negeren en de miniplusjes op te blazen tot geweldig nieuws.

-Gisteren in de VS weer een paar 100% aanwijzingen voor dikke problemen op komst. Kijk daarvoor maar even naar de berichten uit de huizenmarkt en die uit de industrie. Op die stickers staat met koeienletters: double dip. En de echte kraker moet nog komen. Dat wordt vrijdag de vette neerwaartse bijstelling van de groei over het tweede kwartaal.

-Wat sinds een paar dagen ook zeker is, is de komende recessie in Nederland. De discussies en onzekerheden die op gang zijn gekomen met betrekking tot de toekomstige pensioenen gaat onvermijdelijk onprettige economische consequenties krijgen. Of dacht u dat het grote publiek niet gaat reageren op al die berichten? Reken o.a. maar op meer besparingen en uitstel van grote aankopen, om eens wat te noemen.

-De grote baas van Frankrijk is weer een PR-offensiefje begonnen. Er worden wat volkomen zinloze en onhaalbare plannetjes gepresenteerd om de indruk te wekken dat hij goed bezig is en een belangrijke rol speelt in het oplossen van de financieel-economische problemen in de wereld. We hopen voor hem dat de Fransen daar van onder de indruk zijn.

Kees de Kort

Geen opmerkingen:

Een reactie posten