woensdag 11 augustus 2010

-De stemming op de bekende Europese aandelenmarkten is vanmorgen niet best. Bijna alleen maar dalende koersen met omzetten die overigens niet veel voorstellen. Nieuws is meer dan voldoende en het begint er heel voorzichtig op te lijken dat de beleggers aan het proberen zijn om een patroon in de inhoud van de berichten te vinden.

-Gisteren in de VS een korte rentebesluit plus toelichting. Ondanks series ingrijpende en grote maatregelen om de economie te stimuleren, zwakt de groei al weer sterk af. Blijkbaar beginnen de consumenten en bedrijven te begrijpen dat al die maatregelen op langere termijn onprettige consequenties kunnen krijgen en zijn ze zich aan het voorbereiden op andere (minder prettige) tijden.

-De laatste plannen van de Fed zijn natuurlijk ook volkomen ongeloofwaardig. Ondanks dat de rente nu al extreem laag is, zwakt de economie af. Denkt de Fed nou echt dat een nog lagere rente de economie wel gaat stimuleren? Nog een paar van dit soort 'maatregelen' en het publiek gaat de Fed eerder negeren dan vertrouwen.

-Nog zo'n vertrouwenskwestie. Een paar weken geleden probeerde de ECB ons wijs te maken dat het beter gaat met de Europese banken. Maar gisteren liet Floris Deckers (baas van van Lanschot) weten dat de Europese interbancaire markt nog steeds dood is. Oftewel: de banken vertrouwen elkaar nog steeds totaal niet. En dan moet het publiek geloven dat het beter gaat met de banken? Goed opletten Jean Claude en Nout, nog een paar van dit soort stommiteiten en jullie uitspraken gaan vooral contraproduktief worden. En als autoriteiten bij het publiek hun krediet verloren hebben, zijn we nog wat verder van huis. .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten