dinsdag 24 januari 2012


- Veel tamelijk beroerde berichten vanmorgen, maar op de bekende Europese aandelenmarkten bleef de schade toch erg beperkt. De opstelling van handelaren/beleggers wordt per dag onbegrijpelijker. Het lijkt wel of alleen volkomen onverwacht en tegelijk dramatisch slecht nieuws nog gezien wordt als misschien een minpuntje.

- Vanmorgen een serie bedrijfsberichten die weinig goeds beloven. Denk aan KPN, aan SBM Offshore, aan Wegener, aan Siemens en aan Texas Instruments. Nu al tegenvallers, terwijl de economische realiteit in een strak tempo aan het verslechteren is. Denkt u dat het hier bij gaat blijven of gaan er de komende weken nog andere bedrijven komen met vergelijkbare ontwikkelingen?

- Nog een vraagje. Wat denkt u dat het optreden van de verantwoordelijke autoriteiten inzake de Europese schuldencrisis gaat betekenen voor de toekomstige groei in de Europese landen? Kan het bedrijfsleven zich daar collectief aan onttrekken of niet?

- En denkt u dat de daling van de huizenprijzen, de bezuinigingen waar iedereen het over heeft en de twijfel over de pensioenen geen consequenties voor de bestedingen en dus de groei gaan krijgen?

- In de VS is er vanavond de 'State of the Union', de regeringsverklaring van de regering-Obama voor het komende jaar. Misschien dat er wat plannetjes gelanceerd worden om de arbeid- en de huizenmarkt te stimuleren, maar veel bijzonders wordt er niet van verwacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten