woensdag 4 januari 2012


- Langzaam aan gebeurt er wat meer op de bekende Europese aandelenmarkten. Er is wat meer nieuws, de omzetten zijn wat hoger en ook het aantal opvallende koersbewegingen neemt wat toe. Voorlopig wisselen plusjes en minnetjes elkaar af en noteren de indices in de buurt van de slotstanden van gisteren.

- De laatste economische berichten uit de VS bevestigden gisteren opnieuw dat het met de productiekant van de economie wel wat beter gaat. Kan allemaal geen kwaad, maar bij AFS blijven we toch meer kijken naar de consumentenkant van de economie. Hoe gaat het met de lonen, hoe gaat het met het aantal banen, wat gebeurt er met de huizenmarkten, van die dingen. En tot nu toe gaat het daar een stuk minder goed mee. Zelfs inclusief de gigantische begrotingstekorten en andere steunmaatregelen staan daar nauwelijks plusjes.

- In de eurozone begint zich steeds duidelijker een economische tweedeling af te tekenen. In een aantal Zuid-Europese landen worden de problemen echt per dag een stuk groter, terwijl in landen als Duitsland, Nederland en BelgiĆ« de economie nog redelijk overeind blijft. Kijk daarvoor maar eens naar de autoverkopen en de laatste cijfers over de arbeidsmarkten in de verschillende landen. 

- In nieuwsarme tijden komt het vaak voor dat een klein berichtje zo maar groter kan worden. Een voorbeeld daarvan betreft het plotselinge opstappen van de financiƫle topvrouw van KPN. In grote bedrijven is zoiets niets bijzonders en komt het veel vaker voor, maar nu wordt er een 'verhaal' van gemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten