donderdag 19 januari 2012


- Het is vanmorgen opnieuw erg rustig op de bekende Europese aandelenmarkten. Omzetten en koersbewegingen stellen dus, op enkele uitzonderingen na, maar weinig voor. Berichten om iets mee te doen, zijn er meer dan voldoende, maar het gebeurt niet.

- Gisteren een voorstel van het IMF om meer geld bij elkaar te brengen om de gevolgen van de Europese schuldencrisis beter het hoofd te kunnen bieden. D.O.A., oftewel: Dead On Arrival. In de VS is er geen enkele belangstelling om daar een bijdrage te leveren en ook andere landen staan natuurlijk niet te springen. Maar het allerergste is dat 'wij' uit één van de rijkste gebieden van de wereld met de pet in de hand rondgaan om bij veel armere landen geld in te zamelen. Hoe diep kunnen verantwoordelijke autoriteiten zinken? Wat een totale triestheid.

- Een bericht voor de herstel-hopers. In de VS denkt 49% van alle volwassenen dat ze er financieel nu slechter voorstaan dan een jaar geleden. Dat was een van de uitkomsten van een enquête die door Gallup is uitgevoerd. Hoe je daar ook naar kijkt en wat je er ook van probeert te maken, dat biedt simpelweg geen enkel perspectief op lekker stijgende bestedingen en dus op groei.

- Een ander land waar de bestedingen binnen afzienbare tijd behoorlijk onder druk komen te staan, is ons eigen land. De optelsom van berichten over de bouw, over de pensioenen, de huizenprijzen en het consumentenvertrouwen gaat daar met aan zekerheid grenzende waarschijnlijk voor zorgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten