vrijdag 20 januari 2012


- Op de bekende Europese aandelenmarkten wordt vanmorgen een pas op de plaats gemaakt. Plusjes en minnetjes wisselen elkaar af met omzetten die niet bijzonder zijn. Nieuws is er voldoende, maar handelaren/beleggers doen er niet veel mee.

- Vanmorgen weer een tegenvallertje uit China. Het grote beeld uit dat land is ondertussen wel duidelijk. Het aantal tegenvallertjes neemt behoorlijk toe en het aantal meevallertjes neemt behoorlijk af. Alleen al op basis hiervan is het ondenkbaar dat de Chinese groeicijfers zo hoog blijven als ze lang geweest zijn. Het gaat nu maar om twee dingen: hoever gaat die groei terugvallen en hoe lang gaat dat duren?

- In de VS is het beeld eerder andersom. Het aantal meevallertjes begint wat toe te nemen en het aantal tegenvallertjes wordt minder. Dat begint op betere groeicijfers te lijken. Te lijken, want voordat dat daadwerkelijk gebeurt, moet het beter gaan met de Amerikaanse consumenten en juist met betrekking tot die grote groep is het aantal meevallertjes heel beperkt.

- In Nederland wil het economisch maar niet beter gaan. Gisteren het verhaal over koopkrachtverlies en vanmorgen weer teksten over dalende huizenprijzen en pensioenen.

- In de VS zijn een aantal bekende ICT-ondernemingen met resultaten gekomen. Niets mis mee, maar de vraag is of dat nog meer betekent dan dat het goed gaat in de ICT-sector. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten