maandag 29 november 2010

-'Redding' van Ierland of geen 'redding' van Ierland, de stemming op de bekende Europese aandelenmarkten blijft tegenvallen. Veel wat lagere noteringen met omzetten die met uitzondering van die voor de financials echt helemaal niets voorstellen. Handelaren/beleggers durven gewoon geen stelling in te nemen.

-Die 'redding' van Ierland is natuurlijk vooral een redding van de obligatiebezitters van de grote banken. Opnieuw moeten de belastingbetalers ervoor zorgen dat de obligatiebezitters al hun geld terugkrijgen. Pas na 2013 gaat daar misschien een keer een kleine verandering inkomen. Het blijft ongelofelijk hoe de autoriteiten maar blijven buigen voor de belangen van de grote financiele instellingen.

-Als we willen weten waar dat toe kan leiden, hoeven we alleen maar naar Japan te kijken. Daar gebeurt al ongeveer 20 jaar hetzelfde en daar is de Japanse economie niet beter van geworden, daar zijn de Japanse banken niet veel beter van geworden en daar zijn de Japanse consumenten ook niet veel beter van geworden. Om het eens voorzichtig te formuleren.

-Afgelopen vrijdag in de VS de dolle dwaze vrijdag, oftewel; de formele start van het Kerstverkopenseizoen. De eerste resultaten vielen tegen. Met veel fantasie werd er nog een plusje gemeld ten opzichte een jaar geleden maar daar bleef het bij. Niet echt een doorzettend groeiverhaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten