dinsdag 2 november 2010

-Er gebeurt vanmorgen erg weinig op de bekende Europese aandelenmarkten. Nieuws is er echt wel, maar er wordt vooral op elkaar gewacht en naar elkaar gekeken. De omzetten stellen helemaal niets voor. En u weet wel ondertussen waar op gewacht wordt: wat gaat Ben B. te W. morgen doen?

-Voor het zover is, eerst de Amerikaanse verkiezingen. Daar gaat het voorlopig maar om een vraag: hoe groot gaan de verliezen voor de democraten worden? 'It's the economy, stupid', is de bekende kreet en met die economy gaat het steeds slechter. Als naar de consumenten gekeken wordt tenminste. De ontwikkelingen op de arbeids- en huizenmarkten trekken diepe sporen door die Amerikaanse samenleving. En dat zijn nog steeds de kiezers.

-Met het genoteerde bedrijfsleven in de VS gaat het (voorlopig) een heel stuk beter, zo is de afgelopen weken wel gebleken uit de publicatie van de derde kwartaalresultaten Kostenbesparingen, actief zijn in landen waar het een stuk beter gaat en een grote vrijheid in het opstellen van de resultaten hebben met elkaar voor vaak best redelijke resultaten gezorgd.

-In Nederland wordt er langzaam geknabbeld aan de rechten van de gepensioneerden. De toezegging dat de pensioenpremies even niet verhoogd hoeven te worden terwijl verschillende pensioenfondsen te maken hebben met (te) lage dekkingsgraden, betekent natuurlijk maar een ding: meer problemen op komst. In eerste instantie voor de pensioengerechtigden en in tweede instantie voor de economie, want die gerechtigden gaan waarschijnlijk hun gedrag aanpassen als de 'schade' gaat oplopen.

-Nog een fijn verhaal uit de VS over de gevolgen van het op vakantie sturen van de accountants. In de VS is een kleine bank (Wilmington Trust) door een grotere bank gekocht voor net iets meer dan de helft !!!!!!! van de waarde op de beurs. ?????????? Dat kan gebeuren als je zelf de waarde van je bezittingen mag vaststellen. De kopers hadden daar blijkbaar totaal andere ideeen over dan de bazen van Wilmington die uiteindelijk dus wel akkoord zijn gegaan met die andere waarderingen. Wat denkt U? Zou dat elders in de VS ook gebeuren? Bij AFS houden we vast aan het kakkerlak-principe: als je een kakkerlak ziet, weet je dat er veel meer in de buurt zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten