maandag 8 november 2010

-Het wil vanmorgen niet echt lukken op de bekende Europese aandelenmarkten. Nieuws is er wel, maar de bereidheid om er iets mee te doen, is opnieuw beperkt. Het gevolg daarvan is dat de bekende indices bewegen rondom de slotstanden van vrijdag met omzetten die niet bijzonder zijn.

-Opmerkelijk is wel dat er op de beurzen eigenlijk niet gereageerd is op de laatste arbeidsmarktcijfers uit de VS. Daar lijkt het toch allemaal wat beter te gaan. De schijn bedriegt echter. Als gelet wordt op de uitkomsten van een grote enquete onder het Amerikaanse publiek is het beeld minder prettig. De afgelopen maand hebben opnieuw een paar honderdduizend mensen zich helemaal teruggetrokken van die arbeidsmarkt. Niet echt een herstelverhaal.

-Hetzelfde is van toepassing als gekeken wordt naar de laatste cijfers over het aantal mensen in de VS die voedselbonnen krijgen. Dat blijft maar sterk stijgen.

-Elders in de wereld zitten alle autoriteiten met argusogen te kijken naar de mogelijke gevolgen van de plannen van de Amerikaanse Federal Reserve met betrekking tot het tamelijk grootschalig kopen van Treasuries. Waar gaat dat geld uiteindelijk neerslaan en hoe gaat het bijvoorbeeld verder met de verschillende wisselkoersen? Er wordt hard nagedacht over mogelijke maatregelen om mogelijke onprettige gevolgen te neutraliseren. Van goed samenwerken om de problemen het hoofd te bieden, is even geen enkele sprake.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten