woensdag 10 november 2010

-De stemming wil er vanmorgen op de bekende Europese aandelenmarkten niet echt inkomen. Veel meer minnetjes dan plusjes, met omzetten die op heel enkele uitzonderingen na (vandaag ING met een mega-omzet), maar weinig voorstellen. Nieuws is er ook vandaag voldoende, maar de bereidheid om er over na te denken, is weer meer dan volledig afwezig.

-Handelaren/beleggers blijven in staat miniplusjes op te blazen tot majeure meevallers en serieus slecht nieuws gewoon te negeren. Denk dan bijvoorbeeld eens aan de VS waar echt hele grote groepen consumenten volledig op hun knieen zitten en de beleggers zich maar blijven concentreren op de bedrijfswinsten die buiten de VS gemaakt worden en op het maar blijven rondstrooien van geld door de Federal Reserve.

-Dan is er de komende G-20 bijeenkomst. De stemming daar staat nu al onder druk. Van gezamenlijk problemen aanpakken lijkt geen enkele sprake, het is ieder voor zich en God voor ons allen. Met de bestaande grote economische onevenwichtigheden en uit het lood geslagen financiele markten (denk even aan de prijs van risico) is dat geen prettig idee.

-In Nederland zijn er toch nog een paar hotemetoten opgestaan die bereid zijn bestaande problemen te onderkennen en aan te pakken. In de Eerste Kamer is de hypotheekaftrek ter discussie gesteld. Daar had natuurlijk al jaren geleden al veel aan moeten gebeuren. De huizenprijzen in Nederland zijn lachwekkend hoog. Mensen met een gewoon inkomen komen niet eens in de buurt van een eigen huis en dat allemaal om een kleine groep huiseigenaren te beschermen die op enig moment een veel te hoge hypotheek hebben afgesloten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten