vrijdag 19 november 2010

-Na de opwinding van gisteren is het vanmorgen een heel stuk rustiger op de bekende Europese aandelenmarkten. Omzetten en koersbewegingen stellen maar weinig voor en omdat er meer minnetjes dan plusjes staan, noteren de indices wat lager.

-Gisteren in de VS nieuws over de ontwikkelingen in de industrie in de regio Philadelphia waar de cijfers een heel stuk beter dan verwacht waren. En echt de hele dag hebben de media daar overal en groot de aandacht op gevestigd. Dat kan, maar vergelijk die houding is met wat er gebeurde toen een paar dagen geleden erg slechte cijfers over de ontwikkelingen in de industrie in de regio New York gepubliceerd werden. Dat nieuws was nauwelijks te vinden. Oftewel; de pennenlikkers en persberichtenoverschrijvers gaan tamelijk selectief met het nieuws om. Met zo'n instelling is het geen toeval dat nog maar zo weinig mensen bereid zijn te accepteren wat de economische realiteit is.

-GM is weer terug op de beurs. Leuk, maar vergeet niet dat er in het eerdere faillissement grote verliezen genomen zijn. Veel mensen ontslagen, heel andere arbeidsvoorwaardes en zeer forse verliezen voor de GM-obligatiebezitters. Vergelijk dat eens met hoe de banken overal in de wereld zijn behandeld. Het begrip 'fluwelen handschoentjes' is dan het understatement van de dag.

-De OESO heeft gisteren wat voorspellingen gedaan over de toekomstige economische groei in de wereld. Als er helemaal niets tegenzit, hoeven we niet zo somber te zijn. Maar de OESO geeft zelf al aan dat er een behoorlijk aantal mogelijke pijnpunten zijn die roet in het eten kunnen gooien. Denk aan onroerend goedprijzen, de schuldenproblematiek, een nieuwe vertrouwenscrisis, meer onenigheid tussen grote landen, onprettige ontwikkelingen op de arbeidsmarkten etc. etc. Wat denkt u? Blijven al die dingen allemaal meezitten? En dan?

1 opmerking:

  1. Las ergens wat de afkorting IMF betekent: Intelligent Mother Fuckers.
    Het Nederlandse equivalent voor de ING zou dan kunnen luiden Intelligente Nederlandse Graaiers.
    ING betaalt zijn werknemers over 2009 in totaal 520 miljoen euro aan bonussen.
    Kijken wat er nu weer onder de pet zit.
    Ik krijg alweer voor de tweede keer een uitnodiging van deze uitvinders vd hypotheek voor een financiele informatieavond wonen in Amsterdam. Wegens overweldigende belangtelling! Nu vraag ik je, zeker nu?

    Bedankt Kees voor de inzichten die je deelt,
    ik ben maar een eenvoudige boerenlul maar die bankenmannetjes vertrouw ik voor geen cent.

    BeantwoordenVerwijderen