woensdag 27 juni 2012


- Het zal u niet verbazen dat het opnieuw erg rustig is op de bekende Europese aandelenmarkten. Alles en iedereen kijkt naar elkaar en wacht op de uitkomsten van de zoveelste eurotop die komend weekend gehouden wordt. Omzetten en koersbewegingen stellen dus maar weinig voor en wat er aan berichten bekend gemaakt wordt, wordt voor kennisgeving aangenomen.

- Over die mogelijke uitkomsten van die top kunnen we kort zijn. Die gaan maar weinig voorstellen. Daarvoor zijn de tegenstellingen binnen de eurozone simpelweg te groot. Er gaat natuurlijk door veel landen naar Duitsland gekeken worden, maar het is toch volkomen begrijpelijk dat de Duitsers alleen willen betalen als ze kunnen controleren wat er met hun geld gaat gebeuren?  Er is toch geen land wat blanco cheques uitschrijft?

- Meer Duitsland. Ook de kredietwaardigheid van Duitsland begint langzaam maar onder druk te staan. En terecht, want het gaat met Duitsland economisch wel beter dan met andere landen, maar de schuldenpositie van Duitsland begint ook aan te tikken en de optelsom van mogelijke toekomstige verliezen begint indrukwekkend te worden.

- De VS dan maar waar de inhoud van de economische berichten simpelweg niet verbetert. Nu wordt er nog wat gekwakkeld, maar er zijn teveel trends die de verkeerde kant opgaan. De Amerikaanse economie is een mooi geschilderd gebouw waarvan de fundering in een strak tempo aan het wegrotten is. Kijk daarvoor  maar naar de inkomensontwikkeling, de arbeidsmarkt, de tekorten, de schuldenposities en de pensioenproblemen, om er eens een paar te noemen.

1 opmerking:

 1. Beste Kees,

  Ben blij elke keer je blog weer te lezen en tevens zeer verheugd.

  Om uit het Schulden debacle verlost te worden, moeten wij, zoals je al eerder aangaf, vele acties ondernemen. Stimuleren van Economische Groei is voor mij het belangrijkste item.

  Kosten reducering van het overheidsapparaat gaat helaas altijd weer gepaard met afkoopsommen werknemers, verlaging productie uitbestede diensten aan particuliere sector ect. Verlagen sociale zekerheid levert ook geen extra belasting centjes op.

  Waarom laten wij de vele import uit bv China toe, wat overigens direct ons productie proces benadeeld. Wij brengen miljarden Euro's naar China.

  Wij hebben dit land mede groot gemaakt , door onze producten daar te bestellen. Door een import belasting te heffen , te betalen door Chinese bedrijven, is de kans groot dat wij minder producten kopen in China en wij meer investeren in ons eigen productie proces. Wij moeten kunnen concurreren met lage kosten en lage lonen landen.

  De EU is zo'n grote markt dat wij wel degelijk onze producten kwijt kunnen bij een van onze ander lidstaten.

  Ons productie proces komt door dit soort landen totaal stil te liggen. De gelden die zijn ontvangen gebruiken zij mede om hun belangen te versterken in de EU en zich in te kopen in havens, vliegvelden en grote bedrijven ect. .

  Immigratie van mensen uit China , met alles respect, vindt inmiddels op grote schaal plaats in EU.

  Hun effeciency en werkmentaliteit is eveneens een bedreiging voor onze economie.

  Ben zelf zeer negatief over de toekomst. Wij raken steeds verder en dieper in het moeras. Ik noem het altijd, wij bevinden ons in een omgekeerde Pyramide. Door de acties van de wijsneuzen in Brussel, zit iedereen in de EU dadelijk aan de bedelstaf. De pensioenpot is het volgende smeermiddel.

  Sluit niet uit dat Noord en Zuid Europa aan het eind van de tunnel, hun eigen weg gaan. Noord behoudt de Euro en Zuid Europa wordt gekoppeld aan de dollar, onder bepaalde voorwaarden. Werkt positief voor de koers van de dollar en de Chinesen zullen daar vrolijk mee gestemd zijn.

  De media is ook niet meer objectief. De problemen in America wordt zwaar onderschat. De media speelt bewust een rol in dit hele Theater.

  Nu mijn vraag: Waarom geen import-belasting voor producten uit China? Een andere optie is dat iedereen 20% van zijn vermogen inleverd. Naar draagkracht wordt dit bedrag bepaald.

  Gaarne je mening.

  Ik neem nog een glaasje " Prosecco" vanuit het zonnige ITalie.

  gr.

  emile

  BeantwoordenVerwijderen