vrijdag 30 maart 2012


- De stemming op de bekende Europese aandelenmarkten is vanmorgen wel vriendelijk. Veel wat hogere noteringen met omzetten die weinig bijzonder zijn. Berichten zijn er meer dan voldoende, maar zeker niet duidelijk tegenvallend. En dus kunnen handelaren/beleggers zich blijven vastklampen aan het herstel-verhaal.

- Een verhaal wat gisteren in de VS in ieder geval nog tot op zekere hoogte bevestigd werd door de ogenschijnlijk best aardige groei-cijfers over het 4e kwartaal van 2011. Het opmerkelijke in de VS is vooral de opstelling van Fed-voorzitter Bernanke die keer op keer duidelijk maakt er absoluut niet van overtuigd te zijn dat die groei kan doorzetten. En we weten al heel lang dat de verantwoordelijke autoriteiten zeker niet pessimistischer zijn dan strikt genomen noodzakelijk is. Wat ziet Bernanke wel wat de financiƫle markten in ieder geval niet willen zien?

- In de eurozone gaat het economisch zelfs ogenschijnlijk niet goed. Gisteren een rapport van de OESO waarin dat nogmaals volkomen duidelijk gemaakt werd. Opvallend was dat de OESO de deelnemers aan de komende eurotop er nadrukkelijk op wijst zo snel mogelijk veel meer aandacht aan het herstel van de groei te besteden.

- Dat er op die top naar de OESO geluisterd wordt, is niet heel waarschijnlijk. De Europese autoriteiten gaan vooral heel tevreden met zichzelf zijn. Op de financiƫle markten is het immers een stuk rustiger dan een paar maanden geleden en die verhoging van het Europese steunfonds zal ook wel doorgaan. En wie zijn daarvoor verantwoordelijk?

- In Nederland wordt er in het Catshuis onderhandeld over de toekomstige bezuinigingen. Allemaal leuk en aardig, maar belangrijk is om te kijken welke aandacht er gegeven gaat worden aan het herstel van de economische groei. Welke structurele hervormingen gaan in ons land op gang gebracht worden?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten