donderdag 1 maart 2012


- Er gebeurt vanmorgen opnieuw erg weinig op de bekende Europese aandelenmarkten. Omzetten en koersbewegingen stellen niets voor. Nieuws is er meer dan voldoende en de inhoud ervan kristalhelder, maar handelaren/beleggers staan nog steeds in de stand dat slecht nieuws gewoon niet meer bestaat. Vandaar dat de bekende indices rondom de slotstanden van gisteren bewegen.

- Gisteren die 'mooie' groeicijfers uit de VS. Een vraagje dan maar: als het zo goed gaat in de VS, waarom belooft Ben B. dan dat de korte rente in de VS nog minstens 2 jaar extreem laag gaat blijven? Hij weet dan ook dat de pensioenproblemen in de VS sterk gaan toenemen en de spaarders afgestraft blijven worden. Wat is er aan de hand dat de verantwoordelijke autoriteiten dat willens en wetens accepteren? Dan denkt toch iedereen (behalve handelaren/beleggers natuurlijk) dat er ergens anders in die economie dingen wel behoorlijk mis moeten zijn?

- In Nederland kwam het CPB met een volgend rondje publieksmisleiding. Wat lachwekkende voorspellingen met betrekking tot de groei, de tekorten en de werkloosheid. Het wordt natuurlijk veel somberder omdat het grote publiek de verantwoordelijke autoriteiten niet meer gelooft en zelf conclusies gaat trekken naar aanleiding van wat er allemaal bekend wordt. Denk redding van de banken, denk huizenprijzen, denk pensioenen, denk bezuinigingen. Die conclusies gaan niet prettig zijn en daar gaat dan naar gehandeld worden. Lees: minder besteden, minder investeren, meer sparen en dus minder groei etc. etc.

- Ook in Duitsland is publieks-misleiding het favoriete spel van de verantwoordelijke autoriteiten. 5,5 mln mensen krijgen een werkloosheidsuitkering, maar er zijn maar 3,1 mln mensen officieel werkloos. Dat is logisch, he? En dan begrijpen de autoriteiten maar niet dat het grote publiek per dag minder vertrouwen in ze krijgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten